ЛюбопитноТехнологии

Училище за роботи събра погледите в Мрежата (Видео)

Хуманоидните EVE роботи са предопределени да изместят работни места в кухни, ресторанти, складове, магазини и разпределителни центрове.

Изглежда все по-вероятно безропотни хуманоиди да атакуват работните места в бъдеще, след като смразяващо видео показа как човекоподобни машинки с изкуствен интелект (AI) извършват рутинни задачи в склад. Клипът, публикуван от компанията 1X, демонстрира възможностите на новото поколение роботи EVE, които могат да повдигат и поставят предмети в кутии с будеща изумление прецизност.

EVE, описани като „достатъчно мощни, за да местят пратки, но и достатъчно нежни, за да боравят с деликатни предмети“, са проектирани да работят безпроблемно, заедно с човешките екипи в складове и дистрибуторски центрове. От пускането си до момента видеото на 1X е събрало над 250 000 гледания.

Технологичната компания 1X твърди, че нейната мисия е да проектира андроиди, които работят заедно с хората, за да отговорят на нарастващото търсене на работна ръка в световен мащаб и да допринесат за изграждането на едно проспериращо общество. Роботите EVE са вече достъпни на пазара и надминават първоначалните очаквания по отношение на своята гъвкавост и ефективност.

Видео: 1X / YouTube

В момента хуманоидните роботи EVE се използват като патрулиращи охранители в два индустриални обекта, отличавайки се от другите охранителни роботи с наличието на две свободно движещи се ръце, глава и лице. Главният изпълнителен директор и основател на 1X Бернт Борнич вижда потенциала на своята AI технология да намери широко приложение и в други индустрии, включително хотели, барове, магазини и медицински грижи.

Въпреки че е нужно допълнително обучение, преди тези роботи да достигнат нивото на умения, показано във фантастични филми като Star Wars, много от зрителите в YouTube коментират, че са ужасени от видеото, споделяйки притеснения в своите коментари. Един потребител написа:

„Това е доста creepy сцена. Усмихнатите лица, движенията и външният вид, подобни на човек, в отсъствието на весела музика.“

Друг добавя: „Потресен съм – бъдещето е тук. Някой ден в действителност сред нас ще има роботи, които се разхождат наоколо и ще вършат дребни или по-важни задачи. Тогава ще ни се струва лудо колко плашещо ни се е струвало това днес.“

По отношение на въздействието върху работните места в складовете един зрител пише: „Изглежда, че в близко бъдеще половината от работниците на Amazon ще бъдат прецакани.“

Междувременно по-безгрижен потребител в YouTube споделя: „Щеше да е още по-забавно, ако това видео е било заснето от друг робот.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *