Любопитно

Полицаите в Кент пуснаха компютърно генерирана скица на заподозрян. Потребители ги взеха на подбив.

На свобода броди опасен крадец. Потребители в X обаче подозират, че той не изглежда така, както полицията си го представя…

В преследване на мъж, проникнал в къщата на 90-годишна жителка на Тънбридж Уелс, Англия, полицията в Кент направи това, което обикновено прави с издирвани заподозрени: сподели скица на това как смята, че престъпилият закона изглежда въз основа на свидетелски описания.

Оригиналната публикация в X

Този път обаче местните полицаи вместо услугите на художник са използвали „компютърно генерирано“ изображение, което споделиха в X. Резултатът, трябва да признаем е абсолютно комичен. Предстои да видим дали портрета ще доведе до залавянето на престъпника, но засега всички се забавляват с това колко много прилича той на ретро видеогерой.

„Той ли ограби боулинг залата ми в Nintendo Wii?“ – шегува се потребител под публикацията в X.

Изображение: Nintendo World Report


„Крие се на ниво фасилити в Голдън Ай“ – предполага друг. бел ред. видео игра от 2010 г.

Кадър от Golden Eye 07

Според полицейската сводка свидетелка е видяла натрапника, привечер на влизане у дома. Когато го е попитала кой е и какво прави тук, заподозреният заявил, че е полицай и побягнал.

Описан пред полицаите като бял мъж с къса тъмна коса, среден на ръст и телосложение и с липсващ преден зъб, заподозреният по-скоро прилича на бродещо на свобода дишащо пикселизирано същество от плът и кръв.

Както някои не пропуснаха да посочат, това може да е съвсем истинският, непикселизиран Пийт Бутигиг, министър на транспорта на Съединените щати, след бурна купонджийска нощ. Приликата, споделят потребители е поразителна.

Снимка: CNN

Полицейските портрети, ръчно рисувани или компютърно генерирани, понякога изглеждат странно. Английските полицаи проучват възможността да подобрят техниката си, като използват изкуствен интелект за създаване на скици на заподозрени. Това отваря кутията на Пандора, заради това как технологията може да изостри предразсъдъците и да доведе до погрешно расово профилиране на престъпниците или пък да генерира меко казано смехотворни изображения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *